Powered By Blogger

2024/06/24

_______________PHOTOJOURNALISM_IN TIME_______________

 A BLACK AND WHITE STREET PHOTOGRAPHER_IN THE RAIN

  Images is subject to copyright/Street Scene©Portugal:Photo: Rui Palha


Född i april 1953, Portugal och bor i Lissabon.
Rui har fotograferat sedan han var 14 år. Han är en lågprofilerad gatufotograf inspirerad av fantastiska fotografer som Henri Cartier-Bresson, Elliot Erwitt och Doisneau.
Rui tror att för att en person ska kunna betrakta sig som en riktig gatufotograf, borde de älska och respektera gatumänniskor, huvudaktörerna på gatubilden.

Han är också en stor älskare av Black&White Photography ... när han frågas varför han säger,
"Självklart alltid svartvitt. Ingen färg ingen lögn. Om du tittar på ett svartvitt fotografi och om du känner något trevligt eller gillar det mycket beror det på att bilden berättar något utan artefakter eller distraktioner , visst, fotografiet är bra.
Ibland är ett färgfoto tilltalande bara för att kombinationen av färger är vacker. Det betyder inte att jag inte gillar färgfoton. Det finns fantastiska fotoreporter som använder färger. Men jag använde bara svartvitt. "
Ett mästerligt fotografiskt arbete / Rggus Photo










Images is subject to copyright/Street Scene©Portugal:Photo: Rui Palha


 Images is subject to copyright/Sweden/Street Scene© Photojournalism In Time©Photo:Robert G

Photojournalism in Time Är det senaste webb verktyg inom Street Scene Worldwide photo group. Bildjournalistik är en särskild form av journalistik som skapar bilder för att berätta en nyhet. Nuförtiden är det vanligtvis bara stillbilder, i seriösa nyhetsrapporteringar, som åsyftas. Bildjournalistiken skiljer sig från andra närbesläktade grenar inom fotografin på följande. En bildjournalists vardag går ut på att ständigt anpassa sig och gilla läget. Fotografen ska kunna tänka nytt på en sekund och se sig om efter nya möjligheter inom de snäva ramar som begränsar uppdraget: att göra något visuellt intressant av en verklighet som inte är det, ofta under tidspress och inte sällan med relativt motvilliga modeller. Photojournalism in Time kommer att arbeta genom de riktlinjer som arbetats fram av : The Umbrella Photographic Institute:Images is subject to copyright/Sweden/Street Scene

Inga kommentarer: