Powered By Blogger

2024/09/07

_____________ MÖLLEVÅNGEN "MÖLLAN" TODAY_____________

 öppna gårdar på möllan

De boende på Möllevången har en lång tradition av att gemensamt arrangera aktiviteter i vår stadsdel. Länge var Möllevångsfestivalen med Möllevångskarnevalen årets höjdpunkt. Och under fler år har det även arrangerats Öppna gårdsdagen där grannar bjuder in till sina gårdar. 

Öppna Gårdar på Möllevången i Malmö, en trevlig tradition när gårdar och grannar öppnar portarna och bjuder på loppis, fika och även musik. Beroende på vad grannarna vill bjuda på respektive gårdar. Själv tycker jag det är intressant att gå runt och kolla hur det ser ut på andras bakgårdar ///// Robert G


Möllevången, eller i folkmun Möllan, är en stadsdel i Malmö kring Möllevångstorget och Folkets Park. Möllevången är ett delområde inom stadsområde Innerstaden. Namnet är skapat av de skånska orden mölla (kvarn) och vång. Möllevången har många olika krogar, restauranger och nattklubbar, en etnisk mångfald beträffande mat och affärer, samt en subkulturell prägel. Under de senaste decennierna har Möllevången förvandlats från ett arbetarklassområde till att hysa många kulturarbetare. Även utbudet av butiker och restauranger har förändrats och området har genomgått en gentrifiering.




 Images is subject to copyright/Sweden/Street Scene© Möllan Today©Photo:Robert G

Inga kommentarer: