Powered By Blogger

2024/09/29

______________AI AND THE HUMAN TOGETHER______________

 ai  och  luffarens  specialglasögon


I dagens komplexa informationslandskap är det lätt att gå vilse. Agenda sättande algoritmer, bottarmeer, censurmyndigheter och troll bidrar till att röken ligger tät, likt gamla fabriks områden för hundra år sedan. Många är bekymrade över att AI tekniken kan försämra läget ytterligare. Många är faktorerna som kan orsaka konstigheter i media flödet som vi konsumenter tar del av. Den kan vara felaktig, utelämna viktig information. Och olika sammanblandningar med ljud och text, som blir helt fel. Ledande frågor, ord som väljs för att skapa olika känslor.
En Brittisk forskning i nutid, påvisar att speciellt sammansatta ordval och meningar, kan påverka folks åsikter, och då handlade det inte om fakta. 

Samtidigt som många är oroliga för att AI förvärrar föroreningarna i vårt informationsflödet, så kan samma teknik hjälpa till att få det mer effektivt. Med internet och moderna mobiltelefoner har vi fått många system som hjälper oss att navigera på olika sätt.

För att göra en jämförelse mellan film och verklighet, så i filmen "They life" från 1988, där en luffare hittar ett par speciella solglasögon. När han sätter på sig solglasögonen upptäcker han en värld fylld av dolda budskap. Genom "kojugationer" gör att vi precis som luffaren kan se dolda budskap i informations landskapet, den mån vi har energi och kunskap.

Kanske kan AI i varje människas hand bli verklighetens motsvarighet till luffarens speciella solglasögon. Men det förutsätter att filtrering, kontroller och programmering av systemet, inte bara centraliseras till ett fåtal. Bara då kan vi ha nytta av de speciella solglasögonen ///// Robert G/Street Scene


ARTIFICIAL INTELLIGENCE IS BECOMING PART OF OUR EVERYDAY LIFE

Description. As artificial intelligence becomes a larger part of our everyday lives, it becomes increasingly important to establish regulations governing the use of this technology. Parliament wants to create a framework that allows people to benefit from all the benefits of AI, while minimizing the risks.

 Images is subject to copyright/Sweden/Street Scene© Photo : Robert G/Street Scene

Inga kommentarer: