Powered By Blogger

2024/07/04

____________<<<<<< RGGUS REFLECTION >>>>>>___________

 härligt sommar väder !


Härligt sommarväder, det kan ju diskuteras, när man tittar i kalendern så är det juli månad. Men när man går ut så känns det som en höstdag med kall vind. Märkliga väder förhållanden, ja, det kan diskuteras, i varje folkmun så är det inte normalt, något är fel med vädret, säkert har det med klimat förändring att göra. Hur kommer Sverige att påverkas av ett ändrat klimat? Ökad nederbörd och mer intensiva regnfall ökar risken för översvämningar. Vattenbrist och torka i södra Sverige. Förändringar i nederbörd liksom ökad avdunstning kan leda till ökad sommartorka i södra Sverige. Samtidigt väntas antalet skyfall bli fler och öka i intensitet även i södra Sverige. Det har vi redan fått känna av, man undrar om det kommer att bli värre.
Tillsammans med minskad nederbörd sommartid kan detta öka risken för torka och öka efterfrågan på energi under sommaren. Ökad nederbörd vintertid kan ge fler och svårare översvämningar under vintern och våren (i olika regioner). Klimatförändringarna kan också leda till större skördevariationer och fler skogsbränder.

Livet på jorden kommer dock att ha försvunnit långt innan dess. På grund av den allt varmare solen kommer haven till slut att förångas. Beräkningar visar att allt komplext liv – såsom växter, däggdjur, fiskar och till slut även insekterna – antagligen kommer att vara helt borta om knappt två miljarder år. Ok, det känns tryggt, då behöver man inte oroa sig, eller?
//// Robert G

 Images is subject to copyright/Malmö/Sweden/Street Scen ©Photo:Robert G

Inga kommentarer: