Powered By Blogger

2024/04/09

__________ RGGUS REFLECTION 2.0 - PHOTOBLOG _________

 spring coffee and expectations


Förväntningar har en stor inverkan på människans förmåga att prestera. Det gäller inte bara omgivningens förväntningar, utan också dina egna. Den som har en försiktigt optimistisk syn på sin egen potential har större möjligheter att uppnå sina mål. Det du förväntar dig tenderar att bli en självuppfyllande profetia – oavsett om det handlar om dina chanser att vinna en fotbollsmatch eller din förmåga att genomlida ett militärläger i 18 minusgrader.

Det är förstås en fråga om att hitta en balans mellan optimism och realism. Människor som har en blind övertro på sin egen förmåga kan ha väldigt svårt att hitta rätt i livet. Men att ha höga förväntningar på sig själv och sin egna prestationer är nog ändå i grunden något bra. För att kunna åstadkomma någonting i livet måste man först och främst tro att man kan uppnå sitt mål – så länge målet är realistiskt och i linje med vem du är som person.

Du blir vad du tänker. Om du tänker på dig själv som en människa med stor potential – som kan uppnås genom träning och hårt arbete – så öppnar du också upp mentalt för den ansträngning som krävs för att nå målet  //// Robert G


 Institute of Images is subject to copyright/Malmö/Sweden/Street Scen ©Photo:Robert G

Inga kommentarer: