Powered By Blogger

2024/02/27

__________ RGGUS REFLECTION 2.0 - PHOTOBLOG _________

 den urbana vardagen


Den urbana vardagen är en individuell upplevelse. Att vara en person som tittar storögt på något som väcker förundran – det är fantastiskt och är nog så nära ett barns upplevelse man kan komma som vuxen. Förundran är en känsla som jag associerar med uppriktighet, med respekt och vördnad. Dess motsats är likgiltighet, något som den kan uppleva som har sett sig mätt. Eller den som sätter sig över, som tycker sig vara förmer. Likgiltighet kan vara en attityd. Den attityden skulle vara fullständigt främmande för ett barn som möter någonting nytt.

Världens centrum ligger där den som betraktar världen själv finns. Inte minst gäller detta barn. Från denna punkt betraktar hen allt det som omger henne. Därifrån tar hon sats och ger sig iväg till något annat, bort – och hem igen. Jag tror att detta är en genuin känsla som många av oss bär djupt inom oss, och som andra av oss kan få kontakt med lite då och då.
En del av oss har vant oss vid att det är någon annan som talar om vad som gäller i världen, vi har fått omdirigera våra kompasser och lära oss att världens mitt inte alls ligger där vi trodde. Det finns annat som verkar vara viktigare än vår egen mittpunkt. Man börjar inse att man själv tydligen befinner sig i periferin. Det förvrider perspektivet //// Robert G

 Institute of Images is subject to copyright/Malmö/Sweden/Street Scen ©Photo:Robert G

Inga kommentarer: