Powered By Blogger

2022/06/02

__________ RGGUS REFLECTION 2.0 - PHOTOBLOG _________

 TOTAL DYNAMISK FULLKOMLIGHET

Institute of Images is subject to copyright/Sweden/Street Scene© Photo : Robert Rggus G

Bortsett från en del lite förenklade teorier, innehöll texten, en intressant iakttagelse om tecknarens utveckling från ny skapare, till den fulländade tecknaren som återger verkligheten intill exakthet med sin penna och papper. Men efter fullkomligheten, vad händer då. Jo, då utvecklas bildspråket till ett nytt steg, och skapar en slags ny fullkomlighet och ny bildvärld.

Med svängrum kan man nog mena att ha den tekniska förmågan att kunna göra en bild som är nästintill perfekt vad gäller skärpa, kontrast, dynamiskt omfång, och andra parametrar. Men att i det ögonblicket våga utmana sig själv, och gå nya vägar, det är en utmaning som kan dig in i framtiden.

Vad händer om jag tummar lite på skärpan. Hur förändras bildens uttryck. Om jag skruvar lite på kontrasten. Att skruva lite för mycket, eller lite mindre på klarhet och mättnad. Eller att våga gå från färg till svartvit. Att tillåta sig svängrum och gå utanför ramarna, och att vidga sitt skapande seende. Oavsett om man skapar något med penna, pensel eller med en kamera, så måste man våga utveckla sitt bildsinne för att skapa. Så skapar du något så våga tänk utanför ramarna ////// Robert Rggus G


Inga kommentarer: